Gode nyheter og mine private personlige individuelle satsningsområder

Jeg har en del penger; derfor velger jeg å: legge mye penger i angrepsrekka med de tre største profilene i Premier League. Disse kommer til å score masse mål denne våren. Nesten helt sikker på det ;-)

Satser på 4 formsterke midtbane spillere til medium priser som er i form. Bak velger jeg Baines og Walker grunnet gode offensive bidrag, henholdsvis assister og Baines sine straffer.

Helt bakerst fortsetter jeg med Grant. Billig, god og spiller. Litt for billig for min eksklusive smak, men la gå. Vet litt skal bare varme litt torosuppe. Vi snakkes.

The wildeste cardet

Forrige helg var det Premier League helg igjen. Jeg var gira, typen var gira og alle gledet seg stort. Etter en uke uten søv på grunn av våken baby og lange arbeidsdager som også bidro til energitap var det eneste jeg ville å se fotball. Klesvaken kan jeg ta neste uke, tenkte jeg. En dag etter jobb, etter en tur innom postkontoret, matbutikken, barnehagescouting, trening, henting, bringing, voksing, svetting. Skal ikke gå mer i detaljer. Poenget er at fotball kommer først. Det gir mer livsgnist enn søvn, det er vitenskapelig bevist (?).

Etter en pause bestående av Liga Cup var det nå tid for å tenke Fantasy igjen. Som om det går an å slutte å tenke fantasy. Det er ikke en forelskelse, det er kjærlighet. Jeg tror mange gjør som meg og velger Wildcard denne runden.

Som beskrevet tidligere betyr at man kan bytte ut hele laget ut ifra lagets verdi på det tidspunktet. Ganske så smud. Segrønty bilde der oppe:)

Jeg synes personlig at forsvaret, midtbanen og angrepsrekken per nu ser for dårlig ut og tror fort det kan være nye spillere som i andre halvdel av sesongen vil slå til. Wildcard på dette stadiet av sesongen er nok blant Fantasy’s viktigste avgjørelser og må tenkes nøye gjennom. Tidspunkt man kan tenke gjennom dette på er mange, hver gang man har fri og tid, for eksempel når man står i kø på butikken eller i bilen, når man venter på å få gå på badet om morgenen for å hente en bleie fordi det er ditt ansvar å gjøre før jobb. Andre tidspunkt er når man sover, og våkner for å roe ned en unge. Fine tider, her er det med andre ord bare å velge og vrake.

Hvilke lag er i form? Hvem hadde best form av spillerne i Juleprogrammet? Hvem blir hentet til Premier League og hvem av de vil slå til? Ingen vet dette, det er bare masse fansy ord, men man kan lese seg til det.

 

Etter mye om og men, frem og tilbake, inn og ut av Fantasy velger jeg dette laget for vårsesongen.


 

Pause fra Premier League? 😲

Går det an? Ja, faktisk! Man skulle ikke tro at det var forsvarlig å ha avbrudd i noe så livsviktig, men det er nemlig intet annet enn fotball som er årsaken. Det er snakk om en cup i Englad. Spennende..

Denne helgen er det Cup i England og det betyr pause fra Premier League. Premier League er en cup kun for engelske lag. Her i Norge har vi også en sånn cup og den heter Tippeligaen. Vi har også andre ligar som Adekko ligaen, men det vet jeg ikke hva er enda, så det kommer jeg tilbake til en gang i fremtiden. Konsentrerer meg først og fremst om det som omhandler

Siste kamp denne runden fra Premier League endte 2-0 til Tottenham over Chelsea på White Hart Lane (fotballstadion). Chelsea er ganske gode, men Tottenham var tydeligvis bedre. England er, som dere kanskje begynner å skjønne, en stor fotballnasjon og det har de også vært i lang tid.

Uansett, denne seieren til Tottenham betyr at det nå er full spenning i racet om tittelen og topp 4. plass som sikrer Champions League neste år. Det vil si: de beste 4 lagene fra England som blir kåret som best etter prestasjoner i Premier League går videre til den store og prestisjetunge cuppen Champions League.

Spillere å følge med på som du kanskje vil ha til ditt fantasy lag:

Dele Alli har virkelig begynt å komme i form, trent masse og spist sunt, og har nå 10 scoringer og 4 assist (målgivende passninger) så langt denne sesongen. 6 av scoringene har kommet de siste 3 kampene. Dette er virkelig et game of skill mer enn et game of chance!

Dele Alli bør være en spiller de fleste nå vurderer å sette inn på sitt Fantasy Lag. En pris på 8,5 millioner pund kan fort gi god avkastning. Nesten litt for billig for min smak😎Neida..

 

Det er utrolig tett i verdens beste liga for øyeblikket og muligens vil det bli noe store og mellomstore signeringer i transfer vinduet vi en inne i denne måneden. Watch out!         (Januar er transfer markedet åpent for kjøp og salg av spillere, nå er tiden for å velge den beste lagoppstillingen. En spennende tid. Mye følelser).

 

Husker dere WILDCARD som jeg snakket om i sist innlegg?
Fantasy delte før forrige runde ut et nytt wild card til alle sjefene. Dette betyr at man ut i fra verdien på laget kan bytte til seg de spillerne man ønsker uten å få minus poeng. Digg!

Mange vil nok benytte seg av muligheten. Det vil i hvert fall jeg. Legger det ut her før neste helg :) med noen vurderinger rundt byttene jeg har gjort.

 

Til slutt tenkte jeg å legge ved tabellen hittil for de som ikke er oppdaterte på den. Enjoy😋

 

Evig Mandag

Det er onsdag, føles som evig mandag. Julen er over. Fantasy er aldri over. Jeg klarer ikke å løsrive meg fra telefonen, vg-live er FOR spennende. De ser på meg, vil at jeg skal være sosial, jeg kan ikke, jeg må følge med. Manchester United, Arsenal, Chelsea, Crystal Palace mot City samme det, en for alle, alle for en. Jeg har satt opp et fanasi-lag og det er nå det gjelder. Det er så viktig.

Ja, slik virker det som det føles. Jeg har observert min samboer de siste dagene, det er helt tydelige endringer i atferden. Telefonen kimer ved hvert mål i hele premier league. Jeg vet hva som er problemet, jeg anstrenger meg ikke nok, jeg skulle jo lære om fantasy football slik at det ble like givende for meg, og ikke helt enormt irriterende😀

Jeg leser meg opp, later som jeg ser keeping up with the kardashians på macen. Jeg leser og leser, lærer om denne manne-epedemien, denne smittsomme estrogen blodiglen som suger til seg all tid og oppmerksomhet. Hvis jeg noen gang skal få oppmerksomheten hans igjen for å snakke om hvor genialt gellack er, så må jeg skjerpe meg. For oss, som nå står ved foten av fantasy football fjellet, spiss ørene. Jeg deler min nye kunnskap med dere.

Fantasy Football for fruer:

Litt om Fantasy premier league

 

Hver spiller( det er oss) er manager/lagleder/kongen/sjefen over sitt lag. I starten av hver sesong får hver sjef utdelt 100 millioner fiktive pund som man kan handle for; helst spillere.

Ut i fra hvilke spiller man har tro på setter man opp sitt eget lag bestående av 2 keepere, 5 forsvarsspillere, 5 midtbanespillere og 3 angrepsspillere. For eksempel syns jeg ikke Rooney er så god lenger, men Martial er ganske god til å drible, så da går jeg heller for han.

Det er hver runde 11 spillere på banen og 3 på benken. Hvis en spiller man har på banen ikke spiller kommer det inn en fra benken. Det er snilt av spillet.. eller bra. At det er lagt opp til at alle får delta, det syns jeg. Selv om de får mange millioner betalt. Det kan jo være godt for deres ego iallefall.

Det er viktig at man hver runde er strategiske i forhold til hvilke lag som møtes. OG DET ER DETTE SOM ER CLUET. Hvorfor ser man så mye på fotball? JO fordi hvis du har Pogba på ditt fantasyfootball lag og han spiller en kamp i det virkelige liv og er skikkelig og da mener jeg sånn skikkelig flink, - da får du poeng i ditt fiktive lag! Og penger! Tror jeg!🙂

Mellom hver runde kan man bytte en spiller  «gratis». Det elsker alle. For det er gratis.
Ønsker man å bytte flere spillere får man 4 minus poeng for hvert bytte (KRISE), dvs bytter man 3 spillere til en runde får man Minus 8 poeng..👎 Hvert halvår har hver sjef et wildcard. Det betyr at man ut ifra verdien på laget kan bytte hele laget uten å bli trukket minus poeng.HELT GENIALT. 
Verdien på et lag øker hvis en spiller du har på laget øker i verdi. Det gir jo mening. Tilsvarende vil verdien på laget synke hvis en spiller høster lite med poeng/blir skadet eller sitter på benken.

 

Hver runde velger man seg en kaptein, en queenB. queenB får alltid doble poeng. Hvis en spiss (den som spiller fremst på laget og ofte er den som er flinkest til å skåre mål og kanskje drible) for eksempel scorer et mål, har en assist(målgivende pasning), spiller 90 minutter og får 3 i bonuspoeng vil han få 12 * 2 som er 24 poeng!!🤪  Bonus poeng måles ut ifra hvor bra en spillere har gjort det i kampen ut i fra statistikk. Man kan oppnå 1, 2 eller 3 bonus poeng.

 

Slik ser poengfordelingen ut i Fantasy Premier League:

 

Keeper(den som står i mål)

1 poeng for å starte kampen

2 poeng for 60 eller mer spilte minutter

4 poeng hvis laget ikke slipper inn mål

1 poeng for 3 redninger

5 poeng for strafferedning

 

Forsvarer (de som passer på målet)

1 poeng for å starte kampen

2 poeng for 60 eller mer spilte minutter

3 poeng for assist/målgivende

4 poeng hvis laget ikke slipper inn mål

6 poeng for scoring

 

Midtbane (de som løper mest på midten av banen, som kan skåre avogtil, men som er mest på midten av banen og passer litt på de som passer på mål også.. de er Sveits )

1 poeng for å starte kampen

2 poeng for 60 eller mer spilte minutter

1 poeng hvis laget ikke slipper inn mål

3 poeng for assist/målgivende

5 poeng for scoring

 

Spiss (vi vet hvem det er, den som er i spissen oppe ved motstanderen sitt mål)

1 poeng for å starte kampen

2 poeng for 60 eller mer spilte minutter

3 poeng for assist/målgivende

4 poeng for scoring

 

Er du skikkelig slem pike, så; / En spiller kan også oppnå minus poeng for følgende:

 

Straffebom: - 2 poeng. Altså at man bommer på målet når man skyter straffe hvis andre har vært slemme mot deg eller laget ditt.

For hvert andre mål sluppet inn av forsvarsspiller eller målvakt: - 1 poeng.

Gult kort: - 1 poeng

Rødt kort: - 2 poeng  Skittent spill!

Selvmål: - 2 poeng

 

For å gjøre det bra i Fantasy er man avhengig av å følge med på hvilke spillere som er i form og hvilke lag som møtes hver runde. Den beste indiksjonen på dette tebker jeg at må være de som skårer mest mål, som spiss ihvertfall. Ikveld kl 21.00 spiller Tottenham -Chelsea.
Hvem har spillere fra en av disse lagene på sitt fantasy lag? For den blir det en spennende match! (not) joda!🙂🙂🙂 Stay tuned

 

Ta affære

(Kan inneholde sport av humor)

Hei! Jeg er en 26 år gammel jente, mor, samboer. Så langt høres det bare bra ut, sant, fryd og gammen? Men nei, min mørke, ikke så hemmelige, hemmelighet: jeg elsker fotball, og fantasy fotball spesielt, det er liksom så innmari gøy å lage sitt eget imaginære lag sånn at jeg kan sette opp de jeg syns er best spillere, og gjennom en nettside konukurrere med andre venner i min omgangskrets som også setter opp lag på en helt genial måte. Og så kan jeg vinne massse massse penger. Neida, jeg vinner ingenting. Men jeg blir smart av det. OG klok! Neida, ikke det heller. Men innmari mange venner får jeg, og samboeren min eeeeelsker hobbyen min, han bare syns det er så kjekt at jeg bedriver den, maaange timer i døgnet. Det er også så SINNSYKT spennende å lese om fotball nyheter på sengekanten.. Hva har Trevor Morley fra TV2 sportskanalen å kommentere om kveldens høydepunkter? Jeg bare må vite det! -Hilsen Ironi.

Ikke ironi: Nei. Motsatt! Jeg er ikke interessert i fotball. Det kjenner jeg at ikke er så viktig i mitt liv. Er Norge i finalen av en stor cup? -Spennende, la oss lese om det tilfelig i en overskrift på vg etterpå!  Føler DU det også slik? Jeg tror nemlig det er flere av oss. Gjennom denne bloggen vil jeg dele min reise fra så og si intetvitende til forhåpentligvis vitende, og kanskje tilogmed interessert i det store FANTASY FOTBALL. As much as jeg syns det er teit, er ikke min kjære alene om å digge det, så kanskje det er jeg som er teit som bare vil snakke om neglelakk, te og stearinlys. Neida, jeg har andre hobbyer, jeg liker blant annet å henge på insta OG er faktiask ikke fremmed for å bedrive sport selv. Så der har vi litt av en kontrast.

Følg min reise inn i et univers av millionsigneringer, dramatiske taklinger og historiske redninger. Som Ivar Aasen en gang så mildt sa: "Støtt din samboers interesser så kanskje du en dag kan bære FantasyFootballFRUE-navnet med full rett". Smart type! Hør på han!

 

KONTAKT

Jeg tar en for laget og lærer oss litt om fantasy football, for kontakt om ønsker til tema eller spørsmål, send til fantasyfootballfrue@gmail.com :)